Ποδοκνημική και άκρος πους

Με εμπειρία ετών στη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων των ποδιού και του αστραγάλου, γνωρίζουμε πόσο ο πόνος, το οίδημα ή ο περιορισμός κίνησης στα πόδια και στην ποδοκνημική μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής σας. Και επίσης γνωρίζουμε πώς τα μικρά προβλήματα ποδιών και αστραγάλων μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα. Στο Ιατρείο μας παρέχεται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τα προβλήματα στα πόδια και στον αστράγαλο – από οξείς τραυματισμούς, όπως διάστρεμμα έως μακροχρόνια εκφυλιστικά προβλήματα και μπορούμε να σας προσφέρουμε μια ποικιλία καινοτόμων χειρουργικών και μη χειρουργικών θεραπειών που θα εξατομικευτούν για τις συγκεκριμένες ανάγκες σας.

Αντιμετωπίζουμε όλο το φάσμα των οξέων και χρόνιων τραυματισμών και ασθενειών στα πόδια και στον αστράγαλο, όπως:

Τενοντίτιδα  Αχιλλείου τένοντα – Όταν ο τένοντας υφίσταται εκφυλιστικές αλλαγές προκαλώντας φλεγμονή και πόνο.

Ρήξη Αχιλλείου τένοντα – μια πλήρης ή μερική ρήξη του τένοντα που  προκαλεί πόνο και απώλεια κίνησης και δύναμης

Ενήλικη επίκτητη πλατυποδία (δυσλειτουργία του οπίσθιου κνημιαίου τένοντα) – Συνήθως γνωστή και ως επίπεδο πόδι, η απώλεια τόξου ποδικής καμάρας συμβαίνει επειδή ο μεγάλος τένοντας στο εσωτερικό του αστραγάλου ρικνώνεται και δεν υποστηρίζει πλέον την καμάρα του ποδιού όπως θα έπρεπε.

Αρθρίτιδα στον αστράγαλο – Εμφανίζεται όταν υπάρχει βλάβη του χόνδρου στην άρθρωση του αστραγάλου από τραύμα (όπως αυτοκινητιστικό ατύχημα), αυτοάνοσες ασθένειες (όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα) ή λοίμωξη.

Κάταγμα αστραγάλου – Αυτό συμβαίνει όταν ένα ή και περισσότερα οστά του αστραγάλου – η κνήμη, η περόνη ή ο αστράγαλος  – έχει σπάσει. Σε περιπτώσεις όπου το κάταγμα είναι ασταθές, συνήθως συνιστάται χειρουργική αποκατάσταση.

Αστάθεια αστραγάλου – Η μη θεραπεία τραυματισμού στην ποδοκνημική μπορεί να προκαλέσει ζημιά στον χόνδρο της άρθρωσης του αστραγάλου με συνοδό αστάθεια, πόνο και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της λειτουργίας του αστραγάλου.

Διάστρεμμα αστραγάλου-  οι σύνδεσμοι διατείνονται  ή/και σχίζονται, προκαλώντας πόνο και πρήξιμο

Αρθρίτιδα της άρθρωσης των μεγάλων δακτύλων (hallux ridigus, hallux valgus) – Εμφανίζεται όταν υπάρχει λανθασμένη ευθυγράμμιση του πρώτου μεταταρσίου (ένα από τα πέντε μακριά οστά που εκτείνονται από τα μεσαία πόδια έως τα δάχτυλα των ποδιών) σε σχέση με το μεγάλο δάκτυλο.

Πλατυποδία (ή pes planus) – Οι καμάρες του ποδιού είναι επίπεδες, με αποτέλεσμα ολόκληρο το κάτω μέρος του ποδιού να πιέζεται στο πάτωμα κατά τη διάρκεια οποιωνδήποτε δραστηριοτήτων που φέρουν βάρος. Μπορεί να συμβεί στο ένα πόδι ή και στα δύο πόδια.

Πτώση άκρου ποδός – Συχνά σχετίζεται με μια νευρολογική διαταραχή, η πτώση του ποδιού συνεπάγεται τη μη ανύψωση του μπροστινού μέρους του ποδιού και μπορεί να σύρει το πόδι ενώ περπατά.

Κάταγμα άκρου ποδός – ένα κάταγμα στο πόδι είναι πολύ συχνό και κυμαίνεται σε σοβαρότητα. Ένα σοβαρό διάλειμμα μπορεί να απαιτήσει χειρουργική επέμβαση για να κρατήσει το οστό στη θέση του ενώ θεραπεύει

Αρθρίτιδα – Συνήθως συμβαίνει από τραυματισμό στο μεσαίο τμήμα του πόδι.

Το νεύρωμα του Morton – επηρεάζει συνήθως την περιοχή μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου δακτύλου, προκαλώντας πόνο ή / και κάψιμο. Συνήθως προκαλείται από τραυματισμό ή πίεση από υποδήματα που δεν ταιριάζουν.

Οστεοχόνδρινη βλάνη του αστραγάλου – Συνήθως εμφανίζεται ως επιπλοκή από ένα βαρύ διάστρεμμα.

Τενοντίτιδα περονιαίων – φλεγμονή και/ή ρήξη στους τένοντες στο εξωτερικού του αστραγάλου.

Πελματιαία απονευρωσίτιδα – εμφανίζεται όταν ο σύνδεσμος της πελματιαίας απονεύρωσης ερεθίζεται και είναι η πιο κοινή αιτία πόνου στη φτέρνα.

Με βάση την πολυετή πείρα μας, θα θέσουμε τη διάγνωση και θα καταρτίσουμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας.

Σε όλες τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς μας, συνεργαζόμαστε με τομείς όπως η Ακτινολογία, η Πλαστική Χειρουργική, η Επείγουσα Ιατρική, η Ρευματολογία και η Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση. Η ομαδική μας προσέγγιση μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μας για καλύτερη φροντίδα των ασθενών μας. Εάν η πάθηση σας αντιμετωπίζεται συντηρητικά, θα ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα φυσικοθεραπείας και ενδυνάμωσης με σκοπό να επανέρθετε γρήγορα και με ασφάλεια στις καθημερινές και αθλητικές σας δραστηριότητες. Εάν όμως έχετε ήδη υποβληθεί σε θεραπεία χωρίς καλό αποτέλεσμα ή έχετε σοβαρό πρόβλημα ή κάκωση, θα συζητήσουμε τις χειρουργικές σας επιλογές και θα σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς.