Υπηρεσίες

Γόνατο

Ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος

Επί παραγγελία πρόθεση γόνατος (πλήρως εξατομικευμένη ολική αρθροπλαστική γόνατος)

Η ολική αρθροπλαστική της άρθρωσης του γόνατος είναι μια από τις πιο κοινές χειρουργικές επεμβάσεις για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος. Στις περιπτώσεις ασθενών που τα παυσίπονα , οι φυσιοθεραπείες, η άσκηση και οι ενδαρθρικές εγχύσεις δεν έχουν επαρκή επίδραση στον ασθενή , η αντικατάσταση της άρθρωσης με εμφυτεύσιμα υλικά απομακρύνει τον πόνο και επαναφέρει στο φυσιολογικό την κινητικότητα του γόνατος.

Στόχος της ολικής αρθροπλαστικής γόνατος είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων οστών και χόνδρων μέσω της εισαγωγής της πρόθεσης.

Σε όλο και περισσότερες μελέτες όμως αναφέρεται ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών , έως και 30%, που δεν μένουν ικανοποιημένοι από το τελικό αποτέλεσμα μετά την ολική γόνατος με κύριο σύμπτωμα τους την ενόχληση, τον πόνο και την μικρού βαθμού δυσκαμψία.

Δύο από τις κύριες αιτίες είναι ότι η ανατομία του κάθε γόνατος σε κάθε ασθενή είναι διαφορετική και μοναδική και ότι οι περισσότερες τυπικές προθέσεις και εμφυτεύματα δεν εξυπηρετούν όλες τις μορφολογικές παραλλαγές και φθορές του χόνδρου, οπότε γίνονται αρκετοί συμβιβασμοί μεταξύ του σχήματος της άρθρωσης και του σχήματος των εμφυτευμάτων.

Η λύση στα προβλήματα αυτά δίνεται με σύγχρονη καινοτόμο τεχνολογία που συνδυάζει την κατασκευή επί παραγγελία (custom-made) εμφυτευμάτων και τον σχεδιασμό 3D σχεδιασμό τους, απόλυτα προσαρμοσμένων στις ατομικές ανάγκες των ασθενών. Οι προθέσεις αυτές μιμούνται πλήρως την μοναδική ανατομία του κάθε ασθενούς, με στόχο την βελτίωση της ικανοποίησης και της κινητικότητας. Σχεδιασμένα και κατασκευασμένα στην Ελβετία από εταιρεία πρωτοπόρα και με εμπειρία περισσότερη από 30 χρόνια προσφέρουν την απόλυτη καινοτομία και ασφάλεια.

Χαρακτηριστικά της επί παραγγελίας πρόθεσης διαφορές από τις τυποποιημένες προθέσεις

Οι τυποποιημένες προθέσεις έχουν:

Κοινό και μέσο σχήμα πρόθεσης

Σειρές που αποτελούνται από τυποποιημένα μεγέθη

Χειροκίνητα ρυθμιζόμενα εργαλεία

Τα μεγέθη εμφυτευμάτων δεν ταιριάζουν ποτέ πλήρως στην ανατομία του γόνατος και ο χειρουργός πρέπει να επιλέξει τον καλύτερο συνδυασμό μεγέθους, θέσης και ευθυγράμμισης για την πρόθεση.

Η επί παραγγελία πρόθεση έχει:

Τρισδιάστατη μοντελοποίηση (3D-modelling) του γόνατος

Προσαρμοσμένη στον ασθενή πρόθεση

Επί παραγγελία εργαλεία μιας χρήσης

Μετά την ανασύσταση των εικόνων και το σχεδιασμό των εμφυτευμάτων, κατασκευάζεται μια επί παραγγελία πρόθεση για εσάς που επιτρέπει στον χειρουργό ελευθερία κινήσεων και την βέλτιστη χειρουργική τοποθέτηση της πρόθεσης

Πως κατασκευάζεται η επί παραγγελία πρόθεσή σας

Τομογραφία γόνατος

Θα σας συνταγογραφήσουμε μια αξονική τομογραφία του φθαρμένου γόνατος σας σε εγκεκριμένο ακτινολογικό κέντρο, προκειμένου να εφαρμοστεί το ειδικό πρωτόκολλο απεικόνισης. Οι εικόνες που θα δημιουργηθούν, στέλνονται στην Ελβετία για το σχεδιασμό της πρόθεσης.

Τρισδιάστατη ανάλυση του γόνατος και σχεδιασμός της πρόθεσης

Χρησιμοποιώντας τις εικόνες του γόνατος σας, οι εξειδικευμένοι εμβιομηχανικοί στην Ελβετία, ανακατασκευάζουν την τρισδιάστατη ανατομία του γόνατος. Με 30 χρόνια εμπειρία, οι μηχανικοί αναλύουν το γόνατο σε 3D και σχεδιάζουν μια πρόθεση που είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στη δική σας ανατομία.

Έγκριση από το χειρουργό

Παραλαμβάνουμε στη Ελλάδα το 3D σχεδιασμό και την πρόταση για την επί παραγγελία πρόθεση του γόνατος σας. Ελέγχουμε όλες τις διαστάσεις και τις τεχνικές προδιαγραφές και δίνουμε την τελική έγκριση για να ξεκινήσει  η κατασκευή της πρόθεσης στην Ελβετία.

Κατασκευή της πρόθεσης και των επί παραγγελία εργαλείων τοποθέτησης

Η κατασκευή της επί παραγγελίας πρόθεσης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που διαρκεί μερικές εβδομάδες. Τα κομμάτια της πρόθεσης σας, κατασκευάζονται με προδιαμορφωμένο μέταλλο και πολυαιθυλένιο σύμφωνα με τις μετρήσεις.  Τα ειδικά εργαλεία κοπής μιας χρήσης κατασκευάζονται με καινοτόμα χρήση εκτυπωτών 3D (προσθετική κατασκευαστική). Τα προϊόντα στη συνέχεια υποβάλλονται σε επιφανειακές επεξεργασίες, όπως λείανση, στίλβωση, στη συνέχεια απολυμαίνονται, αποστειρώνονται και συσκευάζονται.

Παράδοση της συσκευασίας της πρόθεσης στο Νοσοκομείο

Μόλις συσκευαστούν τα εμφυτεύματα, τα επί παραγγελία εργαλεία και τα εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την τοποθέτηση της πρόθεσης, αποστέλλονται με courier σε ειδικό κουτί στο νοσοκομείο ώστε να είναι έτοιμα για το χειρουργείο σας.

Γιατί να επιλέξετε μια επί παραγγελία πρόθεση;

Το γόνατο σας είναι μοναδικό

Η ανατομία του γόνατο είναι μοναδική σε κάθε άνθρωπο. Οι παραλλαγές στο σχήμα των αρθρώσεων εξαρτώνται από το βάρος, το φύλο, τη σωματική δραστηριότητα και την εθνικότητα, παράγοντες που κάνουν το γόνατο σας μοναδικό και διαφορετικό από οποιοδήποτε άλλο.

Ανακατασκευή και αναπαραγωγή του γόνατος σας για την αποκατάσταση της φυσιολογικής λειτουργίας

Οι τυποποιημένες σειρές προθέσεων αν και διατίθενται σε πολλά μεγέθη, έχουν ένα κοινό σχήμα που αντιστοιχεί σε ένα ανατομικό μέσο όρο.  Αντίθετα η επί παραγγελία πρόθεση γόνατος μιμείται με ακρίβεια το σχήμα και το περίγραμμα του δικού σας γόνατος. Λιγότεροι συμβιβασμοί στο σχήμα της πρόθεσης σημαίνει λιγότερος μετεγχειρητικός πόνος και βέλτιστη κινητικότητα τους ασθενούς από την πρώτη στιγμή.  Η πλήρης ανατομική και κινηματική ευθυγράμμιση της άρθρωσης επανέρχεται στο φυσιολογικό, όπως ήταν πριν τη φθορά της άρθρωσης λόγω της οστεοαρθρίτιδας.

Ασφάλεια – καινοτομία

Η επί παραγγελία πρόθεση κατασκευάζεται από μια διεθνώς αναγνωρισμένη Ελβετική εταιρεία με εμπειρία δεκαετιών με πλήρη έλεγχο και πιστοποίηση σε κάθε στάδιο του σχεδιασμού και κατασκευής της πρόθεσης. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, προσφέρει ένα μοναδικό, ασφαλές και εξατομικευμένο προϊόν με διεθνή πιστοποίηση. Η ομάδα χειρουργών μας με πολύχρονη εμπειρία στην ολική αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να σας προσφέρει ένα άριστο εξατομικευμένο, λειτουργικό γόνατο με σεβασμό στην ανατομία και διοφορετικότητα του κάθε ασθενή.