Υπηρεσίες

Ισχίο

Θεραπεία μηροκοτυλιαια προσκρουση

Θεραπευτική αγωγή

Μη χειρουργική θεραπεία

Αλλαγές δραστηριότητας. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει απλά να αλλάξετε την καθημερινή ρουτίνα σας και να αποφύγετε δραστηριότητες που προκαλούν τα συμπτώματα.

Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν για τη μείωση του πόνου και της φλεγμονής.

Φυσικοθεραπείες. Συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να βελτιώσουν το εύρος της κίνησης στο ισχίο σας και να ενισχύσουν τους μυς που υποστηρίζουν την άρθρωση. Αυτό μπορεί να ανακουφίσει αρκετά.

Χειρουργική θεραπεία

Εάν οι εξετάσεις δείχνουν ότι η FAI έχει προκαλέσει βλάβη στα αρθρώσεις και ο πόνος σας δεν υποχωρεί  με την συντηρητική θεραπεία,  θα απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση.

Αρθροσκόπηση

Πολλές περιπτώσεις FAI μπορούν να αντιμετωπιστούν με αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση. Οι αρθροσκοπικές διαδικασίες γίνονται με μικρές εντομές και μικρά όργανα. Ο χειρουργός χρησιμοποιεί μια μικρή κάμερα, που ονομάζεται αρθροσκόπιο, για να κοιτάξει μέσα στο ισχίο.

Κατά τη διάρκεια της αρθροσκόπησης, ο γιατρός σας μπορεί να αποκαταστήσει ή να καθαρίσει οποιαδήποτε βλάβη στο labrum και στον αρθρικό χόνδρο. Μπορεί να διορθώσει το FAI αφαιρώντας το οστεώδες χείλος της κοτύλης και επίσης ομαλοποιώντας την οστική προεξοχή στην κεφαλή του μηριαίου οστού.

Κάποιες σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να απαιτούν ανοικτή λειτουργία με μεγαλύτερη τομή για να επιτευχθεί αυτό.

Μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να μειώσει με επιτυχία τα συμπτώματα που προκαλούνται από την πρόσκρουση. Η διόρθωση της πρόσκρουσης μπορεί να αποτρέψει τη μελλοντική βλάβη της άρθρωσης του ισχίου. Ωστόσο, δεν είναι δυνατόν να αποκατασταθεί ολόκληρη η βλάβη με χειρουργική επέμβαση, ειδικά εάν η βλάβη είναι σοβαρή. Είναι πιθανό να προκύψουν  προβλήματα στο μέλλον.

Παρόλο που υπάρχει μικρή πιθανότητα να μην βοηθήσει η χειρουργική επέμβαση, είναι σήμερα ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί η επώδυνη μηροκοτυλιαία πρόσκρουση.

Μελλοντικές εξελίξεις

Καθώς τα αποτελέσματα της χειρουργικής επέμβασης βελτιώνονται,  πιθανότατα θα γίνονται  χειρουργικές επεμβάσεις σε πρώιμα στάδια για την μηροκοτυλιαία πρόσκρουση. Οι χειρουργικές τεχνικές συνεχίζουν να βελτιώνονται και στο μέλλον, οι υπολογιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να βοηθήσουν τον χειρούργο στη διόρθωση και την διαμόρφωση του ισχίου.